Bing
Share this memorial:
Born:July 4, 1946
Vrbas
Died:February 2, 2010
vrbas

This Online Memorial Has Expired
It Will Be Deleted Soon


Keep this memorial online for another year for only $11.00 USD

Unless more time is purchased to keep this memorial online, it will be removed from this website very soon.  Visitors will be unable to view this memorial, including any stories, photos, personal notes or other memorabilia that have been added to this web page.


Pokojna LEONA BODJANEC-LELA, rodena je cetvrtog jula hiljadu devetstotina cetrdeset šeste godine,/4.VII 1946/ od majke Irine i oca Janka. Rodena je u Vrbasu gde je završila školovanje i zaposlila se. Osnovala je i svoju porodicu sa Sinišom Jeremicem. Iz tog kratkog braka rodio im se sin Slavoljub-Jeki kome je posvetila celi svoj život bez ostatka. Jekijevu Marinu, svoju snaju prihvatila je kao svoje dete a svoje unuce Strahinju obožavala je do te mere da je prekomerno strepela za njegov život zajedno sa nama svima, onda kada je morao biti podvrgnut hirurškoj intervenciji na srcu.

Penzionisala se radeci u fabrici šecera “Backa” u Vrbasu. Bila je vredan i omiljen radnik. Svoje penzionerske dane provela je bolujuci. Bolest se pogoršavala do te mere da je sve više bila vezana za krevet i za lekove. Kopnila je na ocigled ali bila je preponosna da bi nekome pala na teret. Bila je sama sa svojim bolom. Ne zna se da li joj je teže padao bol u telu ili bol u duši.
Photos
54519_ptica_blogshow.jpg
let medju zvezde
Added by Anonymous
 
Memorabilia (audio, video, files, documents, etc.)
(none)

 
Personal Notes

Tuga nas je danas okupila na ovom svetom mestu. Pratimo našu voljenu Lelu na vecni pocinak.

Jeki! tvoju majku oplakujemo. Divimo joj se na onome što je izdržala. Zavidimo joj na tome kakvo je junaštvo pokazala. Ne možemo da verujemo da postoji tako veliko i plemenito srce kao što je njeno srce veliko i plemenito bilo za svo vreme trajanja neumoljive bolesti.

Ljudi! našu Lelu sahranjuju a mi nismo još uvek svesni šta se to dogada. Odbijamo da je to stvarnost. Odbijamo da je to istina. Razici cemo se u tišini sa ovog mesta. Položicemo cvece, zalicemo suzama grobno mesto gde ce naša Lela vecno pocivati, ali još uvek necemo verovati da je tako nešto moguce.Još dugo necemo verovati da je tako nešto moguce.Možda i nikada.

Opraštamo se, zauvek, a nisam siguran kako je to moguce oprostiti se zauvek od nekoga koji je toliko voljen.

Added by dragnic milan


Draga naša Lelo!
Poznavali smo se dugo. Postali smo i prijatelji. Verovali smo da je daleko dan kada se ljudi zauvek opraštaju jedni od drugih. Ponekad smo i u cuda verovali jer nismo mogli da prihvatimo stvarnost koja kao da nikada nije ni bila naša, nego neka tuda, nepoznata i strana.



Podi Lelo secanjem i uspomenama, makar do kraja sveta stigla. Idi za sudbinom koja ti je sudena. Ne plaši se nepoznatih senki, jer i tvoja senka luta sada sa drugim senkama svetom tišine. Tamo gde si jednom cvetala, uvek cemo tvoj cvet naci i suzama ga zaliti.


Added by dragnic milan


Necu i ne mogu da verujem da tvoj život zauvek nestaje. Hocu da verujem da ceš nam se jednom ponovo vratiti kroz neki novin život ili kroz neku novu srecu i zbog toga ti se na ovakav nacin obracam.Telo tvoje sada se odmorilo a tvoja duša naci ce uvek našu dušu. Možda ceš i Vesnu svoju sresti negde u predvorju raja. Daj bože da se nadete i da se jedna drugoj obradujete. Ma koliko tužni danas bili, tuga nas nece omesti da tvoj život sagledamo jasnije i da nekom cudesnom maštom oživimo sve ono što si ti u stvarnosti bila. Gubeci nešto dragoceno covek tek tada shvata znacaj dragocenosti koju gubi. Bila si lepa žena i divna majka. Prekrasna baka. Divan drug. Omiljena. Voljena. Disciplinovana i radna. Uredna. Strpljiva. Znala si da na lep nacin iskažeš svoju ljubav prema voljenima.
Added by dragnic milan


Secanje me ubija ali da nije njega zar bi covek mogao da se seca vremena kada je srecan bio, zar bi mogao da se seca detalja koji cine jedan život. Secanje me oštrim macem probada ali da nije njega u šta bi se to moj život pretvorio. Gledamo danas smrti u oci i odricemo joj moc. Nikada nas ne može pobediti jer mi smo deo života koji struji vasionom i obnavljamo se sami iz sebe. Ako postoji vecnost onda je i život vecan i covek je srecan što je makar u magnovenju bio cestica toga vecnog života i utkao u taj život ono najdragocenije što ima.
Added by dragnic milan


Bilo je uvek lepo sresti te i sa tobom porazgovarati. Znala si da kažeš sagovorniku nežnost koja ce ga ohrabriti da istraje u životu. Skupljala si nežnosti koje su tebi bile upucene da bi sacuvala lepotu svoje duše i lepotu svog ljudskog bica. Patila si dugo. Patila si mnogo. Ništa ne valja što dugo traje pa makar to i sreca bila. Srecu i radost možeš sa nekim podeliti ali bol i patnju ni sa kim. Ostaneš u nekom trenutku sam i cini ti se da ceš ostati usamljen zauvek. Pamiticemo te onako kako bi ti želela da te neko pamti. Cuvacemo uspomenu na tebe onako kako cuvamo nešto vredno i dragoceno. Nešto što neizmerno volimo. Lelo! Vecna ti slava lepa i napacena ženo.Pocivaj u miru, jer ako je iko mir zaslužio onda si to ti.
Added by dragnic milan


OŽALOŠCENI: sin Slavoljub-Jeki,snaja Marina i unuk Strahinja, porodica Bodjanec, porodica Zahorjanski porodica Sakac, porodica Savicevic. porodica Dragnic, kao i svi dugogodišnji prijatelji, komšije, dugogodišnje kolege sa radnog mesta i svi oni koje je poznavala i koje je poštovala i volela i koji su nju poštovali i voleli kao druga, prijatelja i saradnika. Kao coveka!
Added by dragnic milan
 
This memorial has ongoing storage and maintenance costs.

Help to keep this memorial online: Purchase more storage space or time